۱۳۹۰ دی ۶, سه‌شنبه

تداوی کانال دندان (قسمت دوم)

امراضی که نیاز به تداوی کانال دندان دارند

برای تشخیص این امراض، دانستن اعراض و علایم آنها و بعضاً تغیرات رادیوگرافیک کمک میکند که ذیلاً مختصراً ذکر میگردد.
1-    Irreversible Pulpitis:
اعراض و علایم:
·        آغاز سریع درد که میتواند در اثر تغیرات درجه حرارت، مواد غذایی شیرین و یا اسیدی بوجود می آید. درد با وجود دور شدن تنبیه باز هم دوام میکند.
·        درد ممکن بصورت بنفسهی بوجود بیاید، وصف آن تیز و زجرت دهنده بوده، میتواند متقطع و یا دوامدار باشد.

۱۳۹۰ دی ۵, دوشنبه

تداوی کانال دندان (قسمت اول)


Root Canal Treatment

قسمت اول
اناتومی داخلی دندان

جهت تشخیص و تداوی درست دندانها، دانستن اناتومی داخلی آن امر ضروری میباشد که ذیلاً مختصراً توضیح داده میشود.
Pulp Cavity: در بین دندان وجود دارد و در تمام نواحی توسط دنتین احاطه شده است بجز د رناحیه Foramen Apical.
به دو قسمت تقسیم شده است: بخش تاجی (Coronal) و بخش جذری (Radicular)

قسمت تاجی (Coronal) و یا پولپ چمبر فورم بیرونی دندان را بخود دارد. سقف پولپ چمبر بطرف اکلوزال و انسیزال توسط دنتین احاطه شده است و زمین آن در قسمت Orifice به کانال دندان امتداد دارد. شکل Pulp chamber به اساس شکل و جسامت تاج دندان، سن شخص و موجودیت تخریشات تفاوت میکند.

۱۳۹۰ شهریور ۲۳, چهارشنبه

مواد و تخنیک های خیاطه گذاری


مواد و تخنیک های خیاطه گذاری
مقدمه: هر عملیه جراحی نیازمند ایجاد جرحه و دوباره بستن آن را با بهم آوردن لبه های فلپ ایجاد شده با خیاطه میباشد تا التیام یابد.
خیاطه یا Suture رشته یا تاری است که برای نزدیک ساختن انساج و هم برای بستن (Ligate نمودن) اوعیه دموی استفاده میشود.
خیاطه گذاری عبارت از عمل نزدیک ساختن یا بهم آوردن کناره های فلپ و نگهداشتن آن در محل میباشد تا زمانیکه التیام صورت پذیرد.

۱۳۹۰ خرداد ۱, یکشنبه

اناتومی عضلات وجه

اناتومی عضلات وجه
عمومیات
تعریف نسج عضلی:  نسج عضلی یک نسج نهایت تفریق شده است که مسؤل حرکات ارادی و غیر ارادی بدن بوده و با اجرای عملیه تقلص کار میخانیکی را انجام میدهد.
عضلات با استخوانها، غضروف، لیگامنت ها و جلد اتصال دارند که این اتصال یا بصورت مستقیم و یا توسط ساختمان های فیبروزی بنام Tendon یا Aponeurosis میباشد.
در صورت ارتکاز عضله بالای استخوان یا غضروف، با Perichondrium یا Periosteum اتصال میداشته باشد، نه مستقیم بالای استخوان یا غضروف. اما در محلیکه عضله با جلد درتماس باشد، پس موقعیت آن نسبت به جلد بدو صورت میباشد: یا بصورت صفحه هموار زیر جلد قرار میداشته باشند و یا توسط فایبر ها با انساج Areolar جلد اتصال دارند، مثلاً عضلات وجه.

۱۳۸۹ اسفند ۲, دوشنبه

روش های تعقیم و کنترول انتان ( Sterilization and Infection Control)

روش های تعقیم و کنترول انتان

مقدمه: موضوع اسپسی و نقش آن در پیشگیری از عفونت در محل جراحی به دو قرن قبل بر میگردد. اصول عمومی اسپسی برای بار اول در سال 1850 توسط داکتر نسائی ولادی هنگری بنام Ignaz Semmelweis پیشنهاد شد. این اصول بعداً بعد از مطالعات Joseph Lister در مورد پیشگیری از عفونت پذیرفته شد.
مطالعات نشان میدهد که با وجود اتخاذ تدابیر کامل اسپتیک و کاربرد روش های عصری تعقیم باز هم موجودیت مایکروارگانیزم ها در ساحه عمل جراحی مشاهده شده است که این مایکروارگانیزم ها نقش اساسی را در بیشتر انتانات بعد از عمل جراحی ایفا میکنند ولی عوامل دیگر چون تخنیک نادرست جراحی، اسپسی ناکافی و Disinfection ناکافی را نیز باید در نظر داشت.
مؤفقیت جلوگیری و کنترول عفونت در ساحۀ عمل مربوط میشود به تخنیک اسپتیک پرسونل جراحی، معقم بودن سامان آلات جراحی و ضد عفونی سازی سطوح و وسایل که در مجاورت ساحه عمل جراحی قرار دارند.

۱۳۸۹ دی ۲۸, سه‌شنبه

انستیزی موضعی و اختلاطات آن

بسم الله الرحمن الرحیم

انستیزی

تعریف

انستیزی عبارت از ضیاع حسیت از باعث اختلالات نیورولوژیک، تجویز ادویه و یا مداخلات طبی میباشد. انستیزی اگر بمقصد طبی استفاده شود، یک پدیده کنترول شده و قابل ارجاع است.

انستیزی عمومی

عبارت از نهی سیستم عصب مرکزی بوده که در نتیجه با عث ازبین رفتن شعور و حسیت بشکل قابل ارجاع شود.
انستیتک های عمومی بدو بخش انستیتک های انشاقی و داخل وریدی تصنیف بندی شده ان: